de uitdaging van 2013

2013 is het jaar waarin ik geen enkel kledingstuk voor mezelf heb gekocht!

En zo aan het einde van het jaar ben ik daar best trots op! Het idee is dat door geen kleding te kopen je genoeg moet nemen met met de kleding die je hebt, en dat is eigenlijk meer dan genoeg. Daarbij is het een extra stimulans om kleding voor jezelf te naaien. Als je echt iets nieuws wilt dan zul je het moeten maken.  Het heeft mij  ook bewust gemaakt van welke kleding ik nu écht draag en wat goed bij mij past. Ondergoed, sokken, panty’s en schoenen heb ik wel gekocht; de richtlijn was dat ik dát mocht kopen wat ik niet kan naaien. Nu aan het einde van het jaar heb ik vooral behoefte aan een spijkerbroek (één is toch wel weinig) en een lekker warme trui voor de komende koude maanden. Het valt dus reuze mee!

Het niet-kopen is me minder zwaar gevallen dan ik dacht. Je moet alleen niet de winkels in gaan om te sneupen, want dan zie je allemaal leuke dingen die je dan tóch niet kan kopen. Dat sneupen heb ik dan ook het meest gemist. Gelukkig staat er een leuk dagje shoppen in Groningen in de planning om de schade in te halen! En dan nu maar hopen dat het bewust kopen van kleding die ik écht draag gaat lukken!

Voor 2014 staat er een heel andere uitdaging op het programma! Ik ga mee doen met de Crochet-along om in een jaar een heerlijke deken te haken. Daarbij worden veel verschillende steken gebruikt en als beginner lijkt me het een hele leerzame ervaring.

Dit is mijn kleurencombinatie! Misschien dat ik nog wat oranje erbij ga doen, maar dat bekijk ik nog even. Morgen komt de eerste helft wolletjes zodat ik kan beginnen. De andere kleuren zijn uitverkocht (vast door het grote succes) en die bestel ik later in januari!

PicMonkey Collage

Allemaal een goede jaarwisseling gewenst!

 

Advertenties

Een gedachte over “de uitdaging van 2013

  1. Jeetje, ik ben onder de indruk. Zelf heb ik ook niet zoveel gekocht, alleen een spijkerbroek en sportkleding (en natuurlijk ook ondergoed, panty´s en sokken). Veel plezier met het haken van je deken, mooie kleuren hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s